Nieuws

Binnenkort kan je geen privéberichten meer sturen via YouTube

Vanaf 18 september zal het niet langer mogelijk zijn om privéberichten te sturen via YouTube. Het platform richt zijn pijlen om het faciliteren van openbare berichtgeving, zoals via reacties en stories.

Een Google-medewerker heeft laten weten dat het per 18 september 2019 niet langer mogelijk is om privéberichten te versturen via YouTube. Het zal wel nog mogelijk zijn om video’s met anderen te delen, maar het versturen van berichten wordt volledig geschrapt.

De reden ervoor lijkt te zijn dat Google zich vooral wil focussen op het uitwerken van de openbare interacties. Het gaat dan bijvoorbeeld om reacties onder video’s en de YouTube Stories. Wie minstens 10.000 volgers heeft, kan namelijk stories maken voor zijn volgers.

Waarschijnlijk werd de functionaliteit ook niet zo vaak gebruikt, al doen de reacties op het bericht wel anders vermoeden. Veel gebruikers zijn namelijk misnoegd met de wijziging, omdat veel gebruikers net dankzij de privéberichten bevriend werden met YouTubers en zo een community hebben opgebouwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business