Nieuws

ScreenX-filmzaal vanaf december open in Antwerpen

Bioscoopketen Kinepolis opent dit najaar zijn nieuwe ScreenX-filmzalen met 270-gradenbeeld. In Utrecht wordt de eerste geopend.

Een bezoekje naar de bioscoop krijgt binnenkort een hele andere dimensie. Met de komst van de ScreenX-filmzalen van Kinepolis waan je je als het ware in de film.

270-gradenbeeld

In de nieuwe filmzalen wordt het beeld namelijk niet alleen voor je geprojecteerd, maar ook naast je. Hierdoor ontstaat er een panoramisch beeld van 270 graden. ”ScreenX is de eerste Multi-projectie bioscooptechnologie ter wereld. ScreenX laat het publiek toe voorbij het kader van een traditioneel bioscoopscherm te kijken, daarbij gebruikmakend van een eigen exclusief systeem. Het past in de verdere diversificatie van Kinepolis’ aanbod om maximaal in te spelen op de wensen van verschillende doelgroepen”. Zo meldt de bioscoopketen in een verslag van de kwartaalcijfers.

Locaties

Voor de realisatie van de nieuwe zalen sloot Kinepolis een overeenkomst met CJ 4DPlex, een entertainment technologiebedrijf, zij introduceerden de filmtechnologie 4DX. Vanaf dit najaar opent Kinepolis zes ScreenX-zalen, een in Antwerpen, in Utrecht, Madrid en in Saint-Julien-lès-Metz. Utrecht zal de eerste stad zijn waar je de nieuwe zaal kunt bezoeken, daarna volgt Madrid en in december Antwerpen en Saint-Julien-lès-Metz.

Uitbreiding Laser-Ultra

Naast de ScreenX-zalen breidt Kinepolis volgend jaar ook de Laser-Ultra-filmzalen uit. Inmiddels zijn er al 175 schermen uitgerust met de laserprojectie, maar daar komen nog een aantal bij. “Kinepolis zal naar schatting 300 Barco laser projectoren installeren tegen 2021”. Volgens de bioscoopketen bieden deze projectoren een haarscherpe beeldkwaliteit en verbruiken ze minder energie. In Kortrijk en Rocourt zijn al Laser-Ultra zalen te vinden en in de Kinepolis Antwerpen zijn alle zalen voorzien van de laserprojectie.

Wil je alvast een voorproefje zien van hoe zo’n ScreenX-filmzaal eruit ziet? Bekijk dan de video hieronder:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business