Nieuws

Edge ondersteunt niet langer epub-boeken

Wie Edge (enkel) gebruikte om epub-bestanden te openen, zal in de komende tijd op zoek moeten naar een alternatief.

Eerder stopte Microsoft reeds met de verkoop van epub’s in de Microsoft Store. De technologiegigant maakte deze beslissing om “het aanbod in de Store te stroomlijnen”. Die gestroomlijnde visie trekken ze nu ook door naar Edge, want op een supportpagina staat te lezen dat Edge de ondersteuning voor epub-publicaties verliest.

Microsoft raadt aan om op zoek te gaan naar een alternatief. Om de gebruikers niet volledig in het duister te laten, werken ze samen met het DAISY Consortium om een lijst op te stellen van de beste epub-applicaties. Sommige van die applicaties zullen pas vanaf september 2019 in de Microsoft Store te vinden zijn, maar de huidige lijst kan je vinden in de Microsoft Store.

Wellicht gaat het nieuws samen met het feit dat Microsoft druk werkt aan een op Chromium gebaseerde variant van Edge. Ondertussen is de beta van die browser reeds voor iedereen beschikbaar. Het ziet er dus naar uit dat ze die versie niet gaan uitbreiden met een toepassing om epub-publicaties te kunnen lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business