Nieuws

NVidia en VMWare brengen cloudsoftware uit

Met de nieuwe software willen VMWare en Nvidia ook businessklanten paaien.  

Chipfabrikant Nvidia Corp verklaarde vandaag dat het een samenwerking aanging met VMWare Inc en de clouddivisie van Amazon.com. Daarmee willen ze businessklanten paaien die hun AI-programma’s in de Amazon-cloud willen laten draaien.

Nvidia is begonnen als chipfabrikant die vooral de missie had om computerspelletjes realistischer te laten ogen. De laatste tijd richt Nvidia zich echter steeds meer op het aanleveren van chips die bepaalde AI-taken zoals beeldherkenning versnellen.

Beeldtechnologie leek vroeger enkel en alleen voorbehouden te zijn aan de technologiebedrijven in Silicon Valley, maar nu beginnen dus ook meer mainstream bedrijven zich met de ontwikkeling van AI bezig te houden. Die houden zich eerder bezig met de praktische toepassingen van AI, zoals financiële patroonherkenning om zo bepaalde kosten te drukken.

Vele van die mainstreambedrijven gebruiken software van VMWare om het schakelen tussen de eigen datacentra en die van Amazon Web Services iets vlotter te laten verlopen. Dat was echter moeilijk met computerprogramma’s die volledig afhankelijk waren van Nvidia-chips voor hun snelheidsboost.

Vandaag lieten de bedrijven weten dat Nvidia een nieuwe software wil uitbrengen genaamd vComputerServer, om dat euvel te verhelpen. De bedrijven gaven niet aan wanneer de software zou uitgebracht worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business