Nieuws

Eerste generatie Chromecast krijgt geen grote updates meer

Ben je in het bezit van een eerste generatie Google Chromecast? Dan overweeg je best een upgrade, want updates zullen er nog amper komen.

Chromecast bestaat ondertussen al sinds 2013. Het makkelijk te installeren apparaatje koppel je simpelweg aan je televisie om er een smart tv van te maken. Zo kan je er Netflix of YouTube-filmpjes via de app op je telefoon naar de tv casten. Een Google Chromecast kost bovendien amper 35 euro. Ondertussen zijn we bij de derde generatie Chromecast (2018) aangekomen en wordt het stilaan tijd om vaarwel te zeggen tegen de eerste generatie.

Vaarwel originele Chromecast

De originele Chromecast is nog steeds even bruikbaar als de nieuwe generatie en als je er nog een hebt dan zal je die kunnen blijven gebruiken. 9to5Google merkte echter op dat het model uit 2013 niet evenveel aandacht krijgt van de ontwikkelaars als de derde generatie. Deze laatste draaien allemaal op firmware-update 1.42.168007 terwijl de eerste generatie het moet stellen met 1.36.159268. Die informatie kan je raadplegen op de ondersteuningspagina van Chromecast.

Nog wel bug- en veiligheidsupdates

Een gebrek aan nieuwe functionaliteit is natuurlijk lastig, maar Google liet wel weten dat de apparaatjes nog steeds updates zullen krijgen die bugs oplossen en dat iedereen zijn Chromecast zal kunnen blijven gebruiken wetende dat ze ook de laatste beveiligingsupdates zullen ontvangen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business