Nieuws

Sonos raadt AirPlay 2 aan voor iOS-gebruikers

Sonos haalt de functie om lokale muziek vanuit zijn Sonos-app te spelen weg. "AirPlay 2 biedt voldoende mogelijkheden", klinkt het.

De functie ‘op deze iPhone, iPad of iPad Touch’ is verwijderd uit de Sonos-app voor iOS. Sonos heeft beslist om deze functie weg te halen uit zijn eigen applicatie om dat de manier waarop de functie oorspronkelijk werd ontworpen niet meer samenwerkt met nieuwere versies van iOS. Dat staat te lezen op de support-pagina van de audiokoning zelf.

“Er zijn nog voldoende andere mogelijkheden om je lokale muziek te streamen.”

Sonos: nieuwer is niet per se beter

Tot voor kort was het mogelijk om in de applicatie van Sonos rechtstreeks muziek af te spelen die opgeslagen stond op je iOS-apparaat. Je kon van daar meteen de muziek naar je favoriete speaker streamen. Vanaf nu pakt het bedrijf het anders aan. De functie werd gewoon verwijderd omdat ze simpelweg niet meer goed samenwerkt met nieuwere versies van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Hoe doe ik het dan wel?

De meeste speakers van het merk zijn compatibel met AirPlay 2. Daarom raadt het bedrijf aan om hiervan gebruik te maken om je lokale muziek te streamen. Je kan rechtstreeks vanuit je muziek app op het  – pictogram tikken en zo de speaker uit je lijst kiezen.

Je kan ook gebruik maken van een online streamingdienst als Apple Music, Deezer of Spotify. Vanuit de meeste streamingdiensten kan je ook rechtstreeks gebruikmaken van een functie waarmee je je muziek naar Sonos-producten kan streamen.

Een derde mogelijkheid is het gebruik van lokale muziek op een Mac, pc of NAS-drive. Van daaruit zou je via Plex rechtstreeks naar je favoriete speaker kunnen streamen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business