Nieuws

Huawei Mate 30 lanceert op 19 september 2019

De Huawei Mate 30 heeft een datum. De grote vraag is natuurlijk welke software de smartphone gaat gebruiken na de ban op Google apps.

Huawei heeft op Twitter de release date voor de Huawei Mate 30 bekendgemaakt. De Android-smartphone zal op 19 september 2019 worden aangekondigd in München, Duitsland. De tagline voor het evenement is ‘Rethink Possibilities’, maar verder is er weinig extra informatie over de telefoon beschikbaar. 

Zal de Huawei Mate 30 Android draaien?

De belangrijkste vraag is welke software door de Mate 30 gebruikt zal worden. Android is open source en mag dus nog steeds gebruikt worden, maar momenteel is het voor Amerikaanse bedrijven niet toegestaan om zaken te doen met het Chinese Huawei en die regel geldt dus ook voor Google, dat normaal zorgt voor de levering van een hele collectie basis apps en natuurlijk de Play Store. Onzekere tijden met andere woorden voor het merk én de fans die aan het wachten zijn om een nieuwe telefoon te kopen. De apps van Google spelen een cruciale rol in de gebruikservaringen van velen en het valt dus af te wachten hoe consumenten gaan reageren op nieuwe software. Huawei werkt naar eigen zeggen al sinds 2018 aan een alternatief, maar of het bedrijf voldoende tijd heeft gehad om dit optimaal te ontwikkelen, is af te wachten. 

Wat met oude Huawei smartphones?

Consumenten die momenteel een Huawei-smartphone hebben, zullen voorlopig nog wel updates blijven ontvangen voor hun toestel. Dit omdat Huawei net voor de tweede keer 90 dagen uitstel heeft gekregen van de Amerikaanse overheid om voor updates te zorgen die ‘nodig zijn om diensten en ondersteuning aan te bieden, inclusief software updates en patches’. Net zoals de eerste uitzondering, geldt deze echter enkel voor toestellen die beschikbaar waren voor 16 mei 2019. Of dit een effect zal hebben op de prijs van het toestel, is ook nog niet geweten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business