Nieuws

Update: Android 10 nu beschikbaar voor Google Pixel-smartphones

Zij die in het bezit zijn van een Google Pixel smartphone, kunnen vandaag vermoedelijk Android 10 verwachten. De informatie lekte via verschillende bronnen.

Update 04/09/2019: Android 10 is nu officieel beschikbaar voor Google Pixel smartphones. De officiële website van het besturingssysteem is live en de uitrol is begonnen.

Een van de voordelen die je als eigenaar van een Google Pixel smartphone hebt, is dat je de nieuwste versie van Android voor al de rest kan downloaden en installeren. De kans is zelfs groot dat dit vandaag is, want volgens meerdere bronnen zou Android 10 in de loop van de dag beschikbaar komen. 

Steeds aan het begin van de maand

De informatie is natuurlijk niet officieel totdat Google ze zelf bevestigd heeft, maar het lijkt alvast te kloppen met de tijdlijn die het bedrijf meestal aanhoudt voor het verschijnen van nieuw Android-versies. Deze komen immers steeds beschikbaar aan het begin van een nieuwe maand. Gisteren had dan natuurlijk een logische dag geweest, maar omdat in de Verenigde Staten Labor Day gevierd werd, zou de uitrol een dagje vertraging hebben opgelopen. Vermoedelijk is de data die verscheen op de website van verschillende telecomoperatoren (zoals Telus) dus correct. 

Geen dessertnamen meer

Sinds Android 1.6 Cupcake uit 2009, werden er door Google steevast namen van desserts gekozen bij het benoemen van een nieuwe Android-versie, maar vanaf Android 10 lijkt daar een einde aan te komen. Het werd voor Google dan ook enorm moeilijk om een dessert te vinden dat begint met de letter Q (de werknaam van Android 10), daar men het hele alfabet aan het afgaan was. In het verleden verschenen er zo Android Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Orea en Pie. Helaas zit er dus geen Android Queens Cake aan te komen, maar volgens Google is dat een goed ding, want het hele dessertenbuffet begon wat ingewikkeld te worden en niet alle toetjes zijn overal even bekend. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business