Nieuws

Komt sleep tracking naar de Apple Watch?

Volgens interne bronnen bij Apple komt Sleep tracking naar de Apple Watch. De toevoeging roept echter enkele vragen op, zoals wat met batterijduur?

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars bij Apple hard aan het werken zijn aan de toevoeging van sleep tracking aan de volgende Apple Watch, die waarschijnlijk al zal voorgesteld worden tijdens het Apple-evenement op 10 september

Burrito

Het nieuws komt er via 9to5Mac, dat van interne bronnen te horen heeft gekregen dat het bedrijf aan sleep tracking werkt. Intern krijgt de nieuwe functie de toepasselijke naam ‘Burrito’ mee, maar de buitenwereld zal ze vooral gaan kennen als ‘Time in Bed’. Er zou geen speciale hardware nodig zijn en gebruikers met meerdere Apple Watches (zijn die er dan?) kunnen een apparaat instellen als hun slaaphorloge. Gebruikers met één Apple Watch kunnen een herinnering instellen om hun slim horloge voor het slapen gaan te herladen. De batterijduur is immers nog steeds beperkt bij de Apple Watch. 

Apple Watch weet wanneer je slaapt

Verder doet Time in Bed een beetje wat je zou verwachten. De functie registreert je slaap en houdt daarbij rekening met data van sensoren, maar ook beweging, hartslag en geluid. Of deze laatste betekent dat de Apple Watch naar je zal luisteren als je slaapt, is niet duidelijk. Extra mogelijkheden zijn dan weer het automatisch uitschakelen van je alarm als je te vroeg opstaat. Je kan ook enkel het horloge als alarmklok instellen, met je iPhone als backup. Wie liever een stil alarm heeft aan de hand van vibraties alleen, heeft die optie ook. 

Als we de geruchten mogen geloven zal je waarschijnlijk niet de nieuwste generatie Apple Watch moeten kopen om toegang te krijgen tot sleep tracking. De smartwatch die op 10 september zal aangekondigd worden, zou immers maar een kleine upgrade zijn ten opzichte van vorige generaties en dus verwachten we dat ook oudere Apple Watches de mogelijkheid zullen krijgen. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business