Nieuws

Spotify herlanceert widget voor Android

Spotify gaat zijn felbegeerde widget weer uitbrengen. Na wat aanpassingen aan de prestaties en lay-out krijgen Androidgebruikers weer toegang tot de widget.

Midden augustus 2019 verdween plots de Spotify widget voor Android. De gehele Android-community stond op zijn achterste poten en verschillende techmedia schreven dat de beslissing van de Zweedse muziekstreamer heel jammer was en dat ze mogelijk gevolgen zou hebben. Wat die zogenaamde gevolgen dan zouden zijn werd niet concreet omschreven.

“We hebben wat veranderingen doorgevoerd op vlak van prestaties en lay-out.”

Spotify community stemming

Gebruikers die niet tevreden waren met de terugtrekking van de widget lanceerden een stemming op het communityplatform van de dienst. Op zo’n twee weken tijd kreeg de stemming 16.000 gebruikers die stemden dat ze de widget terugwilden. Dit kon het bedrijf uiteraard niet negeren. Zeker niet aangezien Apple Music, Tidal of Soundcloud wel gewoon een handige widget aanbieden.

16.000 stemmen voor de widget.

Reactie

In een reactie heeft een Community Manager laten weten dat het bedrijf de ideeën en input van gebruikers zeer waardeert. Hij benadrukt nog dat Androidgebruikers zeker niet in de steek worden gelaten en dat Spotify wat veranderingen heeft doorgevoerd aan de prestaties en lay-out van zijn Android-widget.

Officiële reactie van een community manager bij Spotify.

De widget komt  terug en zal binnenkort weer beschikbaar zijn voor de fans. Heb je zelf nog vragen of suggesties voor de muziekstreamingdienst? Je kan altijd terecht op het communityplatform voor foutmeldingen, oplossingen of leuke tweaks.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business