Nieuws

IFA 2019: Sennheiser introduceert Momentum hoofdtelefoon

Sennheiser onthult op IFA 2019 de derde generatie van zijn premium Momentum hoofdtelefoon. Een krachtpatser met een prijskaartje.

Deze voormiddag lanceerde Sennheiser de opvolger en 3e generatie van zijn Momentum-hoofdtelefoon. Zijn nieuwe premium model lijkt redelijk hard op de voorganger, maar zit boordevol nieuwe tools en functies. De oorschelpen zijn helemaal gewatteerd en de hoofdbeugel bovenaan is gemaakt van schapenleer. Puur comfort dus.

Sennheiser op IFA 2019

Het was een drukke ochtend voor Sennheiser op IFA 2019. Het bedrijf wil met zijn nieuwe Momentum beter concurreren tegen andere premium hoofdtelefoons van Sony, Bose of zelfs Nura. Maar wat heeft de nieuwe Momentum nu in petto voor ons?

Onder de motorkap

Als eerste krijgt hij uiteraard actieve ruisonderdrukking aan boord. Die kon natuurlijk niet missen. Daar bovenop krijg je bij de Momentum een tool waarmee je gemakkelijk externe geluiden kan blokkeren of binnenlaten. Zo vermijd je dat je collega tegen je begint te praten zonder dat je er één woord van begrepen hebt.

Verder werd de Momentum nu ook voorzien van verschillende knoppen op de oorschelpen. Je hoeft je smartphone dus niet meer boven te halen om het volgende liedje te skippen of om het volume lager te zetten. Er is ook één knop voorzien voor een spraakassistent. Je kan zelf kiezen tussen Alexa, Siri of Google Assistant. Tot slot krijg je met de Momentum een automatische play/pauze-functie. Persoonlijk vind ik die laatste een heel goede toevoeging. De Bose 700 die ook 400 euro kost mist deze functie en dat is zeer jammer.

Sennheiser voorziet handige bedienknoppen op zijn nieuwe Momentum.

Smart Control app

Net zoals je bij alle moderne hoofdtelefoons of speakers tegenwoordig een handige app krijgt, is dat nu ook bij de Sennheiser Momentum. De app biedt verschillende mogelijkheden. Je kan het niveau van de ruisonderdrukking kiezen en verschillende aanpassingen doen aan de Equalizer. Verder belooft de audiogigant 17 uur batterijduur. Dat klinkt veel, maar ligt toch een stuk lager dan bij concurrenten Sony en Bose. De hoofdtelefoon zou zo’n 399 euro kosten en is vanaf november te koop bij ons.

De komende twee dagen is ook onze redactie aanwezig op IFA 2019. Hier op Techpulse kan je alles volgen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business