Nieuws

Netflix ‘herinner me’ komt er (eindelijk) aan

Yes! Netflix rolt een nieuwe functie uit waarbij je notificaties kan instellen voor nieuwe films en series. Er komt ook een overzicht van de nieuwe content.

Maandelijks verschijnt er nieuwe content op Netflix. En dan heb ik het niet alleen over nieuwe seizoenen maar ook over series en films die je nog niet kent. Tot op vandaag kan je die nieuwe content aanduiden en in je lijstje zetten. Maar dan moet je er zelf nog aan denken. Daar komt dan nog eens bij dat het terugvinden van films en series in Netflix sowieso al een redelijke klus is.

Netflix herinneringen

De Amerikaanse videostreamingdienst wil daar nu komaf mee maken en lanceert ‘herinner me’. Een extra knop waarmee je notificaties kan activeren als een bepaalde film of serie klaar is om te streamen. Hallelujah! Waarom heeft dat zo lang geduurd?

Laten we er in ieder geval niet over klagen. De functie komt eraan, sommige abonnees kunnen er nu al toegang tot hebben, maar de nieuwe functie zal in de komende weken beschikbaar zijn voor iedereen.

Laatste nieuwigheden

Naast de herinneringendienst heeft Netflix ook een nieuwe tab toegevoegd met de laatste nieuwigheden. Daar vind je alle films en series terug die nieuw zijn in de huidige week en wat er online komt volgende week. Ook dat is al een hele hulp voor gebruikers.

Meer en meer

En geloof me, Netflix voegt deze nieuwe functies niet enkel toe voor onze mooie ogen. Het bedrijf weet dat mensen graag terugkomen voor nieuwe content, logisch ook. Daar draait het immers allemaal om. Maar als gebruikers merken dat ze bepaalde films of series niet terugvinden of dat er bijna niets nieuw lijkt te komen, zouden ze wel eens hun abonnement kunnen opzeggen. En dat wil het bedrijf natuurlijk niet. Herinneringen en een schema met nieuwe content moeten abonnees wakker houden en ervoor zorgen dat ze blijven terugkomen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business