Nieuws

Apple kondigt opvolger voor 9,7″ iPad aan

Tijdens het Apple Event van september kondigde het bedrijf de opvolger van de 9,7"-iPad aan. Het gaat om een versie met een groter 10,2"-scherm, maar de processor blijft ongewijzigd.

De wijzigingen van de iPad van de zevende generatie beperken zich dus vooral tot de vormfactor. Het apparaat is een stukje groter geworden met zijn 10,2″ retina display en onderaan vinden we een nieuwe smart connector om een optioneel toetsenbord te verbinden. Er is ook ondersteuning voor Apple Pencil voorzien. De interne processor is ongewijzigd, dat is nog steeds de A10 Fusion-soc. De behuizing bestaat uit 100% gerecycleerd aluminium.

iOS 13

Verder zitten de vernieuwingen vooral verpakt in iPadOS 13, het nieuwe besturingssysteem dat de iPad aanstuurt. De focus daar ligt vooral op multitasking, bijvoorbeeld door te swipen tussen meerdere instanties van dezelfde apps. Met een desktop-waardige Safari-browser, zou je volgens Apple gewoon Office Online en Google Docs moeten kunnen gebruiken via de browser.

Je kan een SD-kaart of USB-stick verbinden met het toestel om makkelijk te browsen door de bestanden. Daarnaast is het makkelijker om screenshots te maken, bijvoorbeeld een screenshot van een volledige webpagina. De startprijs van de nieuwe iPad bedraagt 329 dollar, voor studenten bedraagt de prijs slechts 299 dollar. Een europrijs ontbreekt voorlopig nog. Vanaf 30 september ligt de vernieuwde iPad ook in de winkelrekken.

De nieuwe generatie ondersteunt nu volwaardig Smart Keyboard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business