Nieuws

Google Assistant komt naar Chromebooks

Google Assistant op de Chromebooks is op dit moment nog heel gelimiteerd, maar in Chrome OS 77 wordt de dienst eindelijk uitgerold naar meer landen.

Chrome OS 77, de besturingssysteemupdate die volgende week wordt uitgerold, zal de ondersteuning van Google Assistant toevoegen voor 15 landen, zo meldt 9to5google. In de code van de update, ontdekte de website welke landen dat precies zijn. Het gaat onder meer om Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland.

België is in eerste instantie niet te vinden in de lijst, maar we mogen de hoop nog niet opgeven. In een eerdere commit is namelijk wel te zien dat België binnenkort ook ondersteuning krijgt voor de Google Assistant, al gaat het in eerste instantie wel enkel om de Franstalige versie.

Een commit toont dat Google Assistant binnenkort aan de Belgische Chromebooks wordt toegevoegd, althans in het Frans.

Vaak rolt Google nieuwe functionaliteiten eerst uit voor G Suite-klanten, maar deze keer is het omgekeerd. Het zijn net de particuliere klanten die eerst aan de slag kunnen met de nieuwe toevoeging, zakelijke klanten volgen later pas. Zakelijke klanten moeten namelijk eerst geavanceerde mogelijkheden hebben om de toegang tot Google Assistant te kunnen beperken voor de Chromebooks van hun werknemers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business