Nieuws

Google One voorziet nu ook automatische back-ups van je Android-telefoon

Heb je een abonnement op Google One, dan ben je wellicht ook wakker geworden met een pushnotificatie waarin staat te lezen dat Google One nu ook je Android-telefoon van back-ups voorziet.

Een ongelukje is snel gebeurd en het is nogal vaak je smartphone die eronder moet lijden. Of je nu je telefoon ergens verloren bent, in het zwembad hebt laten vallen of per ongeluk in de hydrolische pers hebt gegooid, het loont om een back-up te hebben. Met Google One wordt dat nu makkelijker dan ooit.

Tik je dus even een weg naar de Google One app op je Android-smartphone. Op de homepage zie je nu een nieuwe toevoeging “Apparaat back-up”. Wanneer je hier doorklikt via de knop ‘Details’, kan je selecteren waarvan je precies een back-up van wil. Standaard zijn dat zaken zoals berichten, contacten en applicaties, maar Google doet er nog wat bovenop. Zo wordt er ook een back-up gemaakt van beeldmateriaal in de originele kwaliteit en worden multimediaberichten (MMS’en) ook beschermd. Via de Google One applicatie kan je ook heel eenvoudig een eerdere reservekopie terugzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business