Nieuws

Gelekte Huawei Mate 30 renders tonen drie versies

Drie dagen voor de lancering van de gloednieuwe Huawei Mate 30 smartphones zijn er renders van de verschillende versies uitgelekt.

De Huawei Mate 30 is al een van de meest besproken smartphones van het Chinese bedrijf, hoewel hij pas donderdag wordt gelanceerd. Dit is namelijk de eerste smartphone van Huawei die (waarschijnlijk) geen toegang zal hebben tot diensten van Google, waaronder de volledige versie van Android en de Play Store. Zonet zijn enkele officiële renders van de Huawei Mate 30 uitgelekt, waar vooral de grote notch en de vier camera’s achteraan in het oog springen.

We zien bovendien drie varianten van de Huawei Mate 30. Het lijkt hier te gaan om de standaardversie, Pro-versie en de Lite-versie. De Pro-versie heeft een cirkelvormig camera-eiland met vier camera’s achteraan en vermoedelijk een vingerafdrukscanner in het scherm.

Gelekte render van de Huawei Mate 30 Pro.

De renders van de gewone Mate 30 en Mate 30 Lite zijn daarentegen niet geheel duidelijk. Er wordt niet aangeduid welke render van welke smartphone is. Het ene setje renders toont een smartphone met het vierkante camera-eiland, zoals we op de Huawei Mate 20 zagen vorig jaar, en daaronder een vingerafdrukscanner. Vooraan zien we een punch-hole selfiecamera met een enkele lens. De andere render toont een smartphone met een kleine notch met twee cameralenzen en in de linkerbovenhoek icoontjes voor zowel 4G als 5G. Een render van de achterkant is er niet. Wij gokken dat het design met de punch-hole selfiecamera voor de Huawei Mate 30 Lite is en dat het design met de twee lenzen in de kleine notch voor de gewone Huawei Mate 30 is.

De grote notch bovenaan het scherm bevat vermoedelijk meerdere camera’s. Welke camera’s dat zijn is niet duidelijk, maar het geheel zou moeten zorgen voor een veiligere ontgrendeling met gezichtsherkenning. Binnenin de gewone Mate 30 en Mate 30 Pro zit de nieuwste Kirin 990 processor van Huawei met een ingebouwde 5G-modem. Aangezien 5G nog niet overal is uitgerold, krijgen we hoogstwaarschijnlijk versies met en zonder 5G-ondersteuning te zien.

Tot slot zijn er ook renders van de Porsche Design Mate 30 verschenen. Die versies hebben een rode of zwarte nepleren achterkant met een zwarte balk in het midden die om de camera’s heen gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business