Nieuws

‘Google werkt aan zoeken op schermafbeelding’

De zoekmachine van weleer wordt er alsmaar slimmer op. 'Google zoeken op schermafbeelding' zou de zoveelste interessante nieuwe feature kunnen worden.

Ook bij Google zullen de ontwikkelaars zich af en toe achter de oren krabben; hoeveel slimmer kan de zoekmachine nog worden gemaakt? Althans, dat denken wij dan. Net op het moment dat je verwacht dat de rek er echt uit is, komt het Amerikaanse bedrijf met een interessante functie op de proppen voor haar zoekfunctie: Google zoeken op schermafbeelding.

Google zoeken op schermafbeelding

De nieuwste feature gaat over het zoeken van gerelateerde info op basis van de content op je gemaakte screenshot. De informatie is gespot door het team van 9to5Google tijdens het onderzoeken van de nieuwste Google-applicatie. In versie 10.61 is de functie ‘Smart screenshots‘ gevonden. Dit is vermoedelijk een samensmelting van ‘Bewerk en deel schermafbeeldingen’ en ‘Wat wordt er op mijn scherm weergegeven?’

Net als voorheen krijg je een optiebalk te zien wanneer je een screenshot maakt met de Google-app. Daarin vind je de mogelijkheden om te bewerken, delen en de optie om de screenshot met je favoriete app te versturen naar iemand. Google 10.61 voegt daar nog één nieuwe feature aan toe: Google Lens. Gebruik je deze nieuwe optie, dan gaat Google ‘visueel’ op zoek naar vergelijkbare afbeeldingen op het internet.

Het lijkt erop dat de functie exclusief is voor screenshots die de Google-applicatie zelf maakt, maar we durven niet uit te sluiten dat apps van derden er ook gebruik van kunnen maken. Naast het ontleden van schermafbeeldingen is Google Lens eveneens in staat om objecten te herkennen via een smartphonecamera, teksten te kopiëren en vertalen én online producten op te zoeken om aan te schaffen. Kortom, de Google Lens lijkt er de komende tijd alleen maar slimmer op te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business