Nieuws

Instagram berichten inplannen nu beschikbaar

Social media slokt vaak veel tijd op. Gelukkig is Instagram berichten inplannen vanaf nu mogelijk. Er zit echter een addertje onder het gras.

De wereld van sociale media is een hectische. Veel gebruikers hebben er een haat-liefdeverhouding ermee. Zelfs de grootste tegenhangers zullen er af en toe aan moeten geloven; hoe blijven je vrienden en (oud-)klasgenoten anders op de hoogte van je laatste avonturen? Ook als je liever niets deelt op de socials, bestaat er een kans dat jouw werkgever actief is op Facebook en consorten. Je kunt er dan ook vrijwel niet omheen. Gelukkig kunnen alle bezige bijen vanaf nu Instagram berichten inplannen.

Instagram berichten inplannen

Het nieuwtje komt als donderslag bij heldere hemel op het International Broadcasting Convention (IBC). Daar is onder andere Facebook aanwezig, en daar greep het bedrijf de kans om nieuwe features te presenteren. Instagram berichten inplannen zorgt ervoor dat bijvoorbeeld werknemers niet in hun vrije tijd content hoeven te plaatsen op het account van hun werkgever om na werktijd relevant te blijven bij de consument. Ook is het interessant voor influencers; wanneer je door privé-aangelegenheden even geen tijd hebt om 24/7 van je leven te delen, kun je vanaf vandaag iets inplannen.

Voor de huis-tuin-en-keukenfotografen hebben we helaas minder goed nieuws: de functie is vooralsnog alleen bedoeld voor ‘professionele Instagramgebruikers’, beter bekend als business-account. Koppel hiervoor je Instagram- aan je Facebook-account, om vervolgens toegang te krijgen tot de Creator Studio. Daar moet een inplanknop verschijnen, evenals wat statistieken die inzicht geven in hoe goed jouw kiekjes scoren.

Met de Facebook Creator Studio ben je in staat om maximaal zes maanden vooruit te plannen. Ook biedt de nieuwe functie van Facebook aan om je foto’s bij te snijden en de plaatjes van tags en een bijschrift te voorzien. Daarnaast is het mogelijk om de locatie aan te geven.

Exclusief voor browsers

De Creator Studio werkt op dit moment enkel in een webbrowser. Wil je via Android of iOS een bericht inplannen? Dan hebben we eveneens minder goed nieuws: over app-ondersteuning is nog met geen woord gerept. Hoewel je als Instagrammer via tools van derde partijen al berichten kon inplannen, vereisten deze programma’s vaak dat je via hun site moest inloggen. De nieuwe feature van Facebook zorgt ervoor dat je al je selfies en landschapsfoto’s kunt inplannen via het sociale netwerk. Het medium van Zuckerberg kent je waarschijnlijk toch al beter dan je ouders.

Heb je schoon genoeg van Instagram? Wij vertellen je hoe jij je Instagram-account kunt verwijderen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business