Nieuws

Canoo, het elektrische busje met een abonnement

Canoo brengt in 2021 zijn eerste busje op de markt. Je kan het wel niet kopen aangezien het bedrijf met een abonnementensysteem werkt.

Canoo, een spin-off van het bekende Faraday Future, heeft gisteren zijn eerste elektrische busje uit de doeken gedaan. Het busje zou vanaf 2021 beschikbaar zijn maar je zal het nooit kunnen kopen. Het bedrijf gaat namelijk met een abonnementensysteem werken. Net zoals je Netflix, Spotify, Apple Arcade of Clickx-abonnement zal je ook voor de Canoo maandelijks betalen.

https://www.instagram.com/p/B20j14VnNWu/

Canoo haalt 1 miljard binnen

Nadat het bedrijf erin sloeg om 1 miljard dollar binnen te halen, sloeg het er ook nog eens in om in 19 maanden tijd een volledig productiemodel te ontwikkelen en een contract af te sluiten om het busje in productie te laten gaan.

Ulrich Kranz, huidig CEO bij Canoo, vertelde dat de eerste busjes in 2021 op de weg zouden moeten gaan. Momenteel zou het busje volgens EPA een actieradius van ongeveer 250 kilometer hebben. Ook opladen zou redelijk snel moeten gaan; van 0 naar 80% in zo’n 30 minuten. Dat met een snellader weliswaar.

Design

Zoals je kan zien heeft het busje een zeer uitzonderlijk uiterlijk. Het zijn niet de dagelijkse VW Transporters of Mercedes Vito-busjes die je op onze wegen ziet. Maar dat is niet alles. Het bedrijf ging redelijk ver, zelfs in het interieur. Het bedrijf heeft het busje gebouwd zodat het volledig autonoom kan opereren. Zeven camera’s, vijf radars en twaalf ultrasonische sensors. Op die manier wil Canoo dat zijn busje volledig ‘futureproof’ is.

Het is echt wel een speciaal concept, en als je moeilijkheden hebt om te achterhalen wat nu eigelijk het doel is en voor wie het busje gemaakt is: ik begrijp het. Vermoedelijk wil Canoo een soort cult- en lifestylestatus behalen met het autonome busje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business