Nieuws

Xiaomi lanceert tweede Airpods rip-off Mi Airdots Pro 2

De Xiaomi Airdots Pro 2, een nieuwe set true wireless earbuds van de Chinese smartphonegigant met verbeteringen op vlak van batterij en ruisonderdrukking.

Vandaag heeft de Chinese smartphonegigant Xiaomi de tweede generatie van zijn draadloze oortjes aangekondigd. De Mi Airdots Pro 2 lijken nog steeds te hard op Apple’s Airpods maar zouden een betere geluidskwaliteit en ruisonderdrukking bieden dan de eerste generatie Airdots.

Xiaomi Mi Airdots Pro 2

Hoe lang een productnaam ook kan zijn. De nieuwe Airdots zouden het waard moeten zijn. In de 2e generatie krijgen de oortjes LHDC bluetooth ondersteuning. Dat betekent concreet dat er drie keer zoveel data naar de oortjes kan verstuurd worden. Volgens Xiaomi maakt dat een groot verschil in de geluidskwaliteit.

De Airdots Pro 2 bieden nu ook volwaardig actieve ruisonderdrukking. Iets wat we nog niet vaak zien bij draadloze earbuds. Die ruisonderdrukking is vooral belangrijk bij telefoongesprekken, zo wordt het omgevingsgeluid tot een minimum gebracht.

Xiaomi
Ze zien er nog steeds uit als Airpods maar zijn wel een stuk goedkoper.

Stuk zuiniger

De nieuwe Airdots zouden ook een stuk zuiniger moeten zijn dan hun voorganger. Xiaomi implementeerde de laatste bluetooth 5.0-technologie waardoor ze energiezuiniger communiceren met je smartphone en minder storing krijgen door andere signalen in je omgeving. Verder claimt Xiaomi dat de Airdots zo’n 4 uur meekunnen zonder laden. Met de extra oplaadbare case kan daar zo’n 10 uur autonomie bij komen. De volledige set (oortjes en case) is op te laden in zo’n twee uur.

Tweakers meldt dat de nieuwe generatie draadloze oortjes vanaf vrijdag in China beschikbaar zullen zijn. Wanneer ze naar de Benelux komen is nog niet gekend maar ze zouden ongeveer 50 euro moeten kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business