Nieuws

Sony wil virtuele assistent op PlayStation introduceren

Sony heeft een patent aangevraagd voor een een nieuwe virtuele assistent: de PlayStation Assistant. Deze assistent moet een rots in de branding worden voor gamers in het heetst van de strijd.

Voor de fervente gamers onder ons zal het wellicht herkenbaar klinken: je bent ver gevorderd in een bepaald spel, maar dan komt die ene moeilijke missie. Hoe vaak je ook probeert, het wil maar niet lukken. Je geraakt licht gefrustreerd, maar je wil het spel kunnen uitspelen. Je weet dat er wellicht talloze walkthroughs te vinden zijn op YouTube, maar daar ben je te trots voor. In al je wanhoop richt je je tot de goden om hulp. Wel, wie weet komt die hulp binnenkort uit onverwachte hoek: van je PlayStation zelf.

Gisterenavond verscheen er een patent online dat aangevraagd werd door Sony. Op de patentaanvraag valt te lezen dat het om de ontwikkeling van een virtuele assistent gaat. En virtuele assistent zijn natuurlijk hot. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het begon op je laptop en smartphone, maar tegenwoordig zijn ze al in je auto en zelfs je koelkast te vinden. Ook bij TechPulse ondervinden we dat we bijna dagelijks wel één nieuwtje over Alexa of Google Assistent kunnen brengen.

Sony lijkt potentieel te zien om deze technologie te introduceren op de PlayStation. De virtuele spraakassistent, aangestuurd door AI, krijgt in het patent de naam PlayStation Assistent. De bedoeling van deze assistent is dat deze gamers op commando informatie over games bezorgt. De assistent kan gamers bijstaan met tips over hoe een sterke vijand te verslaan, en hoe bepaalde items te bouwen of waar ze te vinden. De visie van Sony luidt dat ze met deze technologie games toegankelijker willen maken voor iedereen.

Assistent wordt vergezeld van app

In het patent worden ook plannen uit de doeken gedaan van een mobiele app. Via deze app zullen spelers onder meer hun geschiedenis van een bepaald spel kunnen volgen. Volgens Sony is de app vooral als een gps bedoeld. Omdat sommige games tegenwoordig een enorme map hebben, kan navigeren doorheen het spel soms een complexe zaak zijn. Sony wil gamers de frustraties besparen van voortdurend de map van een spel te moeten openen omdat ze verdwaald zijn. De bedoeling is dan dat gamers de map via de mobiele applicatie kunnen openen om zich te navigeren. Sony wil er nog een functie aan toevoegen dat gamers met hun stem waypoints kunnen aanduiden.

Microsoft brengt Google Assistant naar Xbox

Dat Sony een patent heeft bekomen, is slechts het begin van het ontwikkelingsproces. Op dit moment is het nog koffiedik kijken wanneer de assistent beschikbaar zal zijn. Daar is vanuit Sony op moment van publicatie nog niet over gecommuniceerd. Of de Playstation Assistant nog zal verschijnen op de PlayStation 4 of dat ze wachten tot de PlayStation 5, hebben wij maar het raden naar.

Tegenhanger Xbox zal ook zijn virtuele assistent krijgen. Microsoft test op dit moment een bèta van Google Assistant op de Xbox One. Het patent van Sony verscheen zowat gelijktijdig – toeval? – met het nieuws van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business