Nieuws

Handig om te weten: BE-Alert wordt donderdag getest

Donderdag 3 oktober zal het nationaal Crisiscentrum een test uitvoeren met BE-Alert. Op een digitale manier kan de overheid je verwittigen bij noodsituaties.

Sinds 2018 organiseert het Crisiscentrum in samenwerking met steden en gemeenten een maandelijkse testcontrole van de alarmering. Elke eerste donderdag van de maand wordt daarmee BE-alert getest. Het systeem werd sinds de opstart in 2017 al zeker tien keer gebruikt om burgers te alarmeren of informeren.

BE-alert op donderdag

Deze week zal op donderdag 3 oktober een grote test plaatsvinden in meer dan 180 steden en gemeenten. Concreet kunnen burgers een sms, gesproken bericht of e-mail krijgen van hun gemeente, dat staat te lezen in het persbericht van het nationaal Crisiscentrum.

Die tests zullen worden uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten Schoten, Herent, Tournai, ’s Gravenbrakel, Habay, Nassogne en uiteraard de federale diensten van de gouverneur van Limburg en West-Vlaanderen. Ook wanneer burgers zich niet hebben ingeschreven, zullen ze toch het testbericht ontvangen.

Inschrijven

Intussen hebben al meer dan 627.000 adressen zich geregistreerd. Wil je je ook registreren? Dat kan zeker. Je gegevens zullen dan worden gebruikt om je in noodsituaties te verwittigen. Uiteraard krijg je enkel een verwittiging wanneer die op jou van toepassing is. Hier kan je je inschrijven.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business