Nieuws

Google stopt met controversieel veldonderzoek dat gezichten van daklozen scande

Google zet al snel de rem op een controversieel veldonderzoek in gezichtsscans. Het programma zou voornamelijk daklozen uitgekozen hebben.

In ruil voor hun samenwerking (een gezichtsscan dus) kregen de testpersonen een cadeaubon van 5 dollar. Het nieuws lekte nadat een rapport van de New York Daily onthulde dat een welbepaald agentschap van Google actief dakloze personen in Atlanta ronselde. Verder zou het agentschap ook onwetende universiteitsstudenten uitgekozen hebben en zou hen verteld geweest zijn dat ze enkel zouden meewerken aan het uittesten van een nieuwe app.

In eerste instantie was het programma zogezegd bedoeld om de nieuwe gezichtsherkenningsfeature van de Google Pixel 4 te verbeteren. De nieuwe feature zou moeten in staan zijn om een hele resem gezichten te kunnen herkennen, en niet alleen etnisch blanke personen. Toegegeven, gezichtsherkenning etnisch divers maken is een terechte bezorgdheid bij verschillende techbedrijven.

Google meldt de New York Times nu dat het het programma onmiddellijk heeft stopgezet, en dat het een onderzoek heeft opgestart. Google zond het volgende statement de wereld in; “We nemen deze aantijgingen erg serieus en zijn ze dus momenteel ook aan het onderzoeken.” Dat wil echter niet zeggen dat Google het programma helemaal stopzet. Google liet enkel weten dat het het controversiële programma zou stopzetten zolang het onderzoek loopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business