Nieuws

Speel voor buschauffeur met de MIVB rijsimulator-app

Om sneller nieuwe mensen aan te trekken lanceerde de MIVB een mobiele rijsimulator: met de SimBus app kan je op een leuke manier buschauffeur spelen.

Altijd al eens buschauffeur willen worden? Dan kan je nu je kans wagen. De Brusselse openbaarvervoermaatscahppij MIVB lanceerde gisteren SimBus. Een mobiele applicatie met gratis rijsimulator. Dat is eens een ander spelletje op je smartphone dan Sonic Racer.

MIVB zoekt chauffeur

De MIVB is dringend opzoek naar nieuwe buschauffeurs. Via SimBus kunnen gebruikers uittesten of de job iets voor hun is. Volgens MIVB-manager Johan Claes worden mensen uitgenodigd om te solliciteren wanneer ze een goede score behalen in de SimBus-game.

Concreet gaat het dus om een gratis rijsimulator. Gebruikers rijden in de game met een bus van het bedrijf en besturen ze helemaal. Je kan als gebruiker zelf kiezen welke moeilijkheidsgraad je wil en welke buslijn je wil testen.

Het doel is dat je zo veilig mogelijk en binnen een bepaalde tijd verschillende handelingen en doelen kan behalen. Nadien krijg je dan een score die aangeeft hoeveel kans je maakt om chauffeur te worden.

Het moet snel gaan

Sinds het begin van 2019 kon de vervoersmaatschappij al zo’n 700 nieuwe medewerkers aanwerven. Maar de maatschappij zoekt nog 50 extra krachten als buschauffeur. Heb je zin om eens voor buschauffeur te spelen? Download de app via de App Store en Google Play Store.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business