Nieuws

Essential onthult heel bijzondere Project Gem smartphone

Het afgelopen jaar hebben smartphones ongekende vormen en maten aangenomen. De Project Gem smartphone van Essential voegt daar nog een nieuwe vorm aan toe.

Als je een smartphone zou willen die de afmetingen heeft van je tv-afstandsbediening, dan ga je blij zijn met de komst van de nieuwe smartphone van Essential. Die smartphone gaat door het leven als Project Gem, maar veel meer officiële informatie is er momenteel niet.

Andy Rubin, co-founder van het Android besturingssysteem, voorziet wel wat extra beeldmateriaal van dit kunstwerkje van Essential op Twitter.

https://twitter.com/Arubin/status/1181688552070889473

Op de foto’s zien we dat Essential een enorm langwerpige smartphone met een uniek besturingssysteem heeft ontworpen. De apps zien eruit als kaartjes en hebben toch verrassend grote knoppen om de bediening zo makkelijk mogelijk te maken.

Bovenaan het display zien we een punch-hole selfiecamera en achteraan een cameraopstelling die uit een enkele lens bestaat. Daaronder zit dan nog iets wat lijkt op de vingerafdrukscanner. XDA-developers ontdekte echter stukjes code voor deze nieuwe smartphone. Die wezen erop dat die uitholling achteraan ook gebruikt zou kunnen worden als sneltoets om een spraakassistent op te roepen. We zien ook dat er vier verschillende kleurenvarianten zijn: rood, groen, blauw en geel.

Intussen heeft Essential officiële beelden getoond van Project Gem en bevestigd dat hun teams zijn begonnen aan de eerste testen buiten de testlabs. Informatie over specificaties blijft voorlopig achterwege.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business