Nieuws

Twitch stelt zijn nieuwste lid voor: Donald Trump

Het streamingplatform Twitch heeft er een opvallende nieuwe gebruiker bij. Niemand minder dan president Donald Trump maakte gisteren zijn streamingdebuut.

De campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 zijn volop aan de gang. Het is typisch dat politici tijdens een campagne alle middelen gebruiken om de kiezers te gebruiken. Het lijkt er nu naar dat de Amerikaanse politici ook in Twitch een handig platform zien.

Donald Trump is uiteraard fan van de sociale media. Zijn Twitter-account is al jaren een dagelijkse bron van entertainment. Maar nu heeft hij ook zijn eerste livestream uitgezonden op Twitch. De fans van Trump konden gisteren naar zijn speech in Minneapolis kijken. Dat deden zo’n 12.000 mensen. De stream kan via het account van Trump herbekeken worden. Ook word je opgeroepen om naar een nummer te sms’en om ‘samen te strijden’ met Trump.

Make Twitch great again

Vanuit een campagne-oogpunt is het niet onbegrijpelijk dat Donald Trump in Twitch een interessant platform ziet. Het biedt weer een nieuwe kans om via livestreams tienduizenden jonge Amerikanen te bereiken. Toch speelt er een historie tussen Trump en Twitch die het eerder vreemd maakt. Trump en Amazon CEO Jeff Bezos zijn niet bepaald beste vrienden. Dat kan relevant zijn aangezien Twitch nog geen reglementen heeft omtrent politieke boodschappen op het platform. Als Twitch na verloop van tijd toch bepaalde modererende regels invoert, zal Trump kennende die ongetwijfeld als een aanval op zijn persoon beschouwen.

Een ander leuk gegeven is dat Twitch voornamelijk gebruik wordt door gamers die hun sessies streamen. Trump is geen voorstander van gaming. Hij schaart zich bij de lobbyisten die de vele schietincidenten in Amerikaanse scholen toewijzen aan gewelddadige videogames. In mei organiseerde Trump hier nog een grote meeting rond, die wel nog niet leidde tot concrete acties. Maar het bevat toch lichte ironie dat de campagne-evenementen van Trump nu opduiken tussen livestreams van Call of Duty en andere populaire shooters.

Donald Trump is wel niet de eerste politicus die zich laat merken op Twitch. Democraat ‘Uncle Bernie’ Sanders is ook al actief op het platform. Niet slecht voor twee mannen die al meer dan 70 levensjaren op hun teller hebben staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business