Nieuws

Harley Davidson stopt productie LiveWire wegens batterijproblemen

Harley Davidson vraagt eigenaars van een LiveWire elektrische motofiets om voorlopig enkel op te laden in een officieel verdeelpunt.

Eind vorig jaar schreven we al eens over LiveWire, de elektrische motorfiets van Harley Davidson. Ondertussen is de LiveWire beschikbaar, maar het bedrijf heeft de productie ervan moeten stilleggen vanwege problemen tijdens het laadproces. Zij die hun motorfiets al in huis hebben, worden gevraagd om hem enkel op te laden aan een officiële laadpaal, te vinden in de Harley Davidson verdeelpunten.

Het lijkt er dus op dat problemen met de batterij aan de bron liggen van deze beslissing, aangezien Harley Davidson eigenaars aanraadt om hem zeker niet thuis op te laden. Er kunnen natuurlijk veel redenen zijn hiervoor, maar in het ergste geval zouden batterijproblemen er voor kunnen zorgen dat de motorfiets spontaan in brand vliegt, zoals we dit jaar al meermaals zagen met de elektrische wagens van Tesla (bijvoorbeeld in Antwerpen). Niet meteen iets dat je wil voorhebben met een motorfiets die 34.000 euro kost in de Benelux. 

Wanneer het probleem juist zal opgelost worden en wat dit zal betekenen voor LiveWire-eigenaars, is nog niet bekend. Harley Davidson liet echter wel weten dat er voortgang wordt gemaakt in het testen van oplossingen, aldus The Wall Street Journal.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business