Nieuws

Twitter merkt zelf beter beledigende tweets op dan gebruikers

Meer dan 50 procent van alle tweets die omwille van beledigende content van Twitter werden geveegd, werden niet gemeld door een gebruikersrapport.  

Twitter heeft naar eigen zeggen een belangrijke mijlpaal bereikt wat betreft de ‘gezondheid’ van zijn platform. Volgens het laatste inkomstenrapport van het sociale mediaplatform werd in het afgelopen kwartaal zo’n 50 procent van beledigende content van Twitter geveegd zonder dat een gebruiker dat zelfs expliciet moest melden. Dat is een verhoging van 38 procent tegenover het eerste kwartaal. Twitter voegt nog toe dat het een mijlpaal heeft bereikt op het gebied van machinegebaseerde moderatie-algoritmen, die steeds meer tweets naar Twitter-werknemers sturen om na te kijken op haatdragende content.

Twitter-CEO Jack Dorsey zei vorig jaar in september voor het eerst dat zijn bedrijf een steeds pro-actievere rol wil spelen in de moderatie van hun platform. Die belofte kwam er nadat Dorsey  tijdens een officiële hoorzitting moest uitleggen waarom het Twitter vijf uur heeft gekost om een beledigende tweet aan het adres van Meghan McCain – dochter van wijlen senator John McCain – te verwijderen. Hoewel de ontwikkeling zeker een stap is in de goede richting, geeft Twitter nog steeds geen context bij de hele evolutie. Zo weten we bijvoorbeeld nog steeds niet hoeveel beledigende tweets er dagelijks precies op Twitter worden gepost, en hoeveel werk er nog aan de winkel is voor Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business