Nieuws

Chrome experimenteert om tabbladen naar andere browsers te verslepen

Binnenkort kan je tabbladen verslepen tussen Google Chrome en andere webbrowser. Ontwikkelaarsversie Canary geeft ons al een inkijk in deze nieuwe functie.

Inderdaad, Chrome-tabbladen verslepen naar Safari of Firefox is binnenkort mogelijk. De zoekmachinegigant experimenteert voor zijn populaire browser met de nieuwe functie ‘mix browser type tabs’.

Google Chrome Canary

Zoals altijd bij Google’s experimenten zit ook deze in de meest recente versie van Google Chrome Canary. Canary is de Chromeversie voor ontwikkelaars en nieuwsgierigen. De functie draagt de naam ‘mix browser type tabs’ en maakt het mogelijk om tabbladen tussen verschillende browser te verslepen. Volgens Google gaat de functie ook werken tussen browsers die niet gebaseerd zijn op het eigen Chromium OS. Werk je met een Mac of Windows? Geen enkel probleem.

Helaas werkt de nieuwe functie nog niet. Je kan ze wel al bekijken in Canary maar het blijkt onmogelijk om ze te activeren. Het Nederlandse Tweakers nam de proef op de som maar sloeg er niet in om het te testen. Volgens hen heeft Google die mogelijkheid gewoon al toegevoegd en moet er nog heel wat aan gesleuteld worden voordat je de nieuwe functie nog maar kan uittesten.

Interesse

Google Chrome wordt steeds beter. De browser wil er ook voor zorgen dat hij zo compatibel mogelijk is met andere browsers en besturingssystemen. De nieuwe functie in Canary is alvast goed nieuws, alleen moeten we nog even geduld hebben vooraleer we er actief mee aan de slag kunnen gaan.

Chrome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business