Nieuws

Google ontwikkelt shortcut voor Google Calendar

Afspraken inplannen via Google wordt vanaf nu nog eenvoudiger dan ooit tevoren.

Moet je binnenkort een meeting plannen of een afspraak maken bij de kapper? Als je gebruik maakt van de agenda-applicatie Google Calendar, dan is dat een fluitje van een cent geworden. Google heeft namelijk een zeer leuke en handige feature toegevoegd. Dat werd bekend gemaakt via een tutorialvideo op Twitter.

Via een simpele shortcut kan je rechtstreeks via de zoekbalk het menu voor een nieuwe afspraak te maken openen. Daardoor is de tussenstap van eerst naar Calendar te surfen niet langer meer nodig. We hebben je lang genoeg in spanning gehouden, dus zullen we maar uitleggen hoe het werkt. De shortcut wordt geactiveerd door simpelweg cal.new of meeting.new in de searchbar in te geven. Dat brengt je naar het scherm om de afspraak in je agenda te zetten. Vanaf dan werkt alles zoals je het gewoon bent. Een afspraak maken is dus letterlijk nog geen minuut werk.

Google.new

Google is al een tijdje bezig met shortcuts te creëren om zijn applicaties sneller te openen. Google Docs was de eerste die de .new extensie kreeg. Typ maar eens docs.new in je searchbar en je zal meteen naar een leeg document verwezen worden. Als je even snel iets wil noteren zodat je het niet meer vergeet, typ je gewoon note.new in. Wetende dat je met de toetsencombinatie CTRL+T een nieuw tablad opent, heb je je muis tijdens het surfen nauwelijks nog nodig.

Er wordt verwacht dat de meeste Google-applicaties wel een dergelijke update zullen krijgen. In de wandelgangen van Google-liefhebbers valt te horen dat Gmail op de lijst staat. Waarschijnlijk zal je dan een nieuwe mail kunnen beginnen schrijven via de zoekopdracht mail.new. Ik zou daar alvast voorstander van zijn!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business