Nieuws

Elon Musk naar rechtbank over ‘pedo guy’ tweet

Toch even opletten wat je op Twitter zegt. Elon Musk zal zich in december moeten verdedigen voor een "pedo guy" tweet die hij de wereld instuurde.

We herinneren ons allemaal nog de reddingsoperatie die vorig jaar in Thailand plaatsvond, waarbij een groep jongeren uit een grot gered moest worden. Achter de (vrij publieke) schermen, vond er echter ook een uit de hand gelopen discussie plaats tussen Elon Musk en een van de reddingswerkers. Er vielen woorden en het komt nu tot een rechtszaak.

Het zit zo dat Elon Musk tijdens de reddingsoperatie een kleine onderzeeër naar Thailand had gestuurd, waarvan hij was overtuigd dat deze de levens van de jongens kon redden. Unsworth, een van de reddingswerkers, noemde het echter niet meer dan een PR-stunt tijdens een interview met CNN. Hij verhaalde verder ook nog dat Musk de onderzeeër “kon steken waar het pijn doet”. Musk tweette daarop het ondertussen bekende “Sorry pedo, maar je vroeg er echt om” en enkele andere tweets. Een tijd later excuseerde Musk zich, om Unsworth daarna in een persoonlijke e-mail aan Ryan Mac van Buzzfeed een kinderverkrachter te noemen. 

Musk vroeg de rechtbank om de zaak te seponeren, maar die vraag werd negatief beantwoord en het komt nu dus effectief tot een rechtszaak. De zaak zal in december van start gaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business