Nieuws

Verkoop Tesla daalt met 39 procent 

De Amerikaanse verkoop van Tesla-wagens neemt in het derde kwartaal een duik van 39 procent. 

Vandaag raakte bekend dat Tesla’s winst in het derde kwartaal met 39 procent gedaald is. Dat werd aangetoond door een officiële aangifte. De verkoop in de VS, de grootste afzetmarkt van Tesla, duikelde omlaag naar 3,13 miljard dollar. Dat is een schril contrast met de winst van 5,13 miljard dollar een jaar voordien. Maar liefst 2 miljard dollar verschil!

Begin deze maand gaf Tesla toe dat zijn inkomsten zo’n 8 procent waren gedaald naar 6,3 miljard dollar voor het einde van het kwartaal op 30 september. Daarmee haalt Tesla net niet wat analisten hadden voorspeld; namelijk 6,33 miljard dollar. De gegevens zijn te vinden op Refinitiv.

Het is geen al te beste dag voor Musk. Recent raakte ook bekend dat de Teslabaas in december voor de rechtbank moet verschijnen omwille van zijn ‘pedo’ opmerking. Voor wie dat akkefietje ondertussen al vergeten was, frissen we graag het geheugen even op.

Concreet wordt Musk aangeklaagd omwille van eerroof. Je herinnert je misschien nog het incident in Thaïland vorig jaar, waarbij er een groep kinderen vast kwam te zitten in een grot. Musk zond als oplossing een duikboot naar Thaïland om de kinderen vrij te krijgen. Een van de reddingsduikers, Vernon Unswurth, noemde dat ‘een publiciteitsstunt’, waarop Musk Unsworth een ‘pedo’ noemde. Voor die opmerking mag Elon Musk zich in december nu gaan verantwoorden voor de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business