Nieuws

WeTransfer-alternatief van Dropbox nu beschikbaar

Dropbox heeft zijn Transfertool officieel uitgerold naar het grote publiek. Transfer lijkt momenteel vooral nog gefocust op professionele gebruikers.

In het voorjaar van 2019 lanceerde Dropbox zijn ultieme WeTransfer-alternatief: Transfer. Niet de meest indrukwekkende naam, wel een aantal leuke functies. Vanaf vandaag is die bestandsoverdrachttool beschikbaar voor iedereen.

Dropbox Transfer

Transfer komt op veel vlakken overeen met het gekende WeTransfer. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zo kan je als gratis gebruiker van Transfer amper 100MB aan bestanden versturen. Bij WeTransfer is dat 2GB gratis. Wie een abonnement heeft bij Dropbox kan wel tot 100GB aan bestanden versturen.

Dat merkwaardige verschil betekent dat het bedrijf vooral de professionele gebruikers naar zijn nieuwe dienst wil lokken. Natuurlijk is het voor hen interessanter om in één en dezelfde omgeving bestanden te kunnen beheren. Voor gratis gebruikers is Transfer dus een stuk minder interessant, vermoedelijk is dat ook niet de doelgroep die Dropbox hiermee wil bereiken.

Dropbox Transfer

Gedaan met de bèta

Sinds deze week heeft de clouddienst zijn nieuwe tool uit de beta gehaald en gelanceerd voor het grote publiek. Wie Transfer wil gebruiken kan dat langs hier doen. Verder zal Transfer ook beschikbaar zijn in de aparte app voor desktop en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business