Nieuws

Orange rolt RCS uit naar Belgische Androidgebruikers

Orange zorgt voor de opvolger van sms in ons land. Met RCS kunnen nu ook Androidgebruikers via de berichtenapp gemakkelijk media delen, vergelijkbaar met Apple's iMessage.

‘De toekomst van de sms is in België geland’, zo schreef telecomprovider Orange in een persbericht. Voortaan kunnen gebruikers met een compatibele Android-smartphone gebruikmaken van Chat Messages, een nieuwe berichtendienst die gebaseerd is op RCS, de nieuwe telecomstandaard voor berichtendiensten. Andere providers als Base en Telenet zouden niet veel later ook volgen.

Wat is RCS?

Dankzij RCS (Rich Communication Services) kan de gebruiker veel meer delen dan met een klassieke sms. Denk aan: foto’s, video’s, documenten, locatiegegevens enz. Daarnaast kan de gebruiker groepen creëren om content met specifieke contactenlijsten te delen en hij kan zien of ze zijn berichten al ontvangen hebben alsook of ze misschien al een antwoord aan het schrijven zijn.

Concreet kan je RCS dus gemakkelijk vergelijken met iMessage, WhatsApp of Messenger. De nieuwe functie staat al jaren op het verlanglijstje van Androidgebruikers en zal dus vermoedelijk zeker aanslaan bij Orange-abonnees met een Androidtoestel.

Zomer 2020

Orange Belgium zal de Chat Messages service in de komende maanden geleidelijk aan uitrollen bij de klanten met een compatibel Android toestel zodat ze allemaaltegen de zomer van 2020 Chat Messages zouden moeten kunnen sturen.

Compatibel

Om van RCS gebruik te kunnen maken moet je een compatibele Androidtelefoon hebben. Vanaf Android 8.1 kunnen alle Orange abonnees van RCS genieten. Bovendien gaat de Franse telecomprovider ook sms en mms gratis aanbieden.

Volgens Data News zouden ook het Belgische Telenet en Base plannen hebben om RCS begin 2020 naar hun klanten uit te rollen. Proximus zou die plannen nog even in de schuif laten liggen en bekijkt of de nieuwe functie toekomstperspectieven biedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business