Nieuws

Krijgt de game Age of Mythology een nieuwe editie?

Het heeft er alle schijn naar dat de gameklassieker Age of Mythology nog lang niet uitgeblust is. Zowel de ontwikkelaars als Microsoft hintten dat er een nieuw spel zit aan te komen.

Gameontwikkelaar Adam Isgreen vertelde aan het gamemagazine PCGamer dat fans van het spel Age of Mythology hun borst mogen natmaken. Er zijn namelijk plannen om het spel weer nieuw leven in te blazen. De eerste versie van het spel verscheen al in 2002, en werd onder het label van Microsoft Games uitgegeven. Het was onderdeel van de legendarische reeks Age of Empires. De gameplay was net zoals Empires gebaseerd op real-life strategy, met het verschil dat je mythische figuren in plaats van mensen onder je hoede nam. Zo kon je de Griekse goden tegen de Scandinavische of Egyptische goden laten strijden. In 2014 verscheen een voorlopig laatste editie van het spel, dat nog de Chinese mythologie aan de game toevoegde.

Al lijkt uit de verklaring van Isgreen dat het voorlopig nog niet meer is dan een wild idee. Hij weet namelijk zelf nog niet of het een volledig nieuwe game zal worden – een ‘Definitive Edition’ – of een reboot van de oude klassieker. Een tweet van Microsoft lijkt wel te bevestigen dat het spel er zeker ooit zal aankomen.

Age of Empires

Daarmee volgt Age of Mythology in de voetsporen van zijn grote broer, Age of Empires. De allereerste versie binnen deze reeks verscheen al in 1997, maar de game is vandaag nog steeds zo levendig als een jong veulen. Op 14 november komt er zelfs een nieuwe versie uit van Age of Empires II. Eerder kreeg Age of Empires I ook al een ‘Definitive Edition’. Die zal er voor Age of Empires III zeker ook aankomen. Age of Empires-fans hebben dus nog heel wat om naar uit te kijken.

Age of Empire/Mythology is lang niet de enige gameklassieker die nieuw leven wordt ingeblazen. Het al even legendarische computerspel League of Legends komt volgend jaar met een editie voor consoles en de smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business