Nieuws

De BMW i4 EV wordt een échte concurrent voor Tesla

Kijk uit Elon. De BMW i4 EV zou het een stuk langer volhouden dan de Tesla Model 3.

BMW heeft de boot een tijdje afgehouden maar werkt nu volop aan een nieuwe line-up van elektrische wagens. Voornamelijk met de BMW i4 EV wil de Duitse autobouwer een échte concurrent worden voor Tesla’s Model 3. Met een enorme autonomie en nieuwe productietechnieken wil de autobouwer Elon Musk doen zweten.

BMW i4 EV 2021

De BMW i4 doet al een tijdje de ronde. Zo doen al minstens een jaar verschillende foto’s en scoops van de nieuwe EV de ronde. Nu plakt er een officiële lancering op de wagen. In 2021 zou de i4 EV in productie gaan en een onderdeel worden van de 25 elektrische wagens die BMW tegen 2023 wil lanceren.

Specificaties

Dat de nieuwe i4 een Tesla-killer wordt staat vast. En wel om deze specificaties. Met een knaller van een 80 kWh batterij, een autonomie van 600 kilometer en 530 paarden onder de motorkap zal de de i4 in zo’n 4 seconden van 0 naar 99 km/h vliegen. Maar, de wagen zal een beperkte topsnelheid behalen van 193 km/h. Alsof dat niet genoeg is. Vermoedelijk heeft BMW deze beperking ingeschakeld om de autonomie van de wagen te verlengen.

Maar geen zorgen, je zal nog steeds gemakkelijk kunnen scheuren op de Duitse Autobahn. Verder zal de batterij in de i4 een stuk minder groot en zwaar zijn, wat maakt dat de autobouwer zijn nieuwe generatie batterijen efficiënter zal kunnen inzetten voor de toekomst.

Autonomie

Autonomie blijft de belangrijkste specificatie bij elektrische wagens. En ook hier zal de nieuwe i4 EV niets tekort komen. Volgens WLTP normen zou de wagen het tegen de 600 kilometer moeten volhouden. Volgens Roadshow zou de autobouwer echter nog een verrassing in petto hebben waarbij het mogelijk is om een grotere batterij in optie aan te schaffen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business