Nieuws

Franse 5G-spectrumveiling waarschijnlijk uitgesteld tot maart 2020

Ons kikkerlandje is dan toch niet het enige land dat moeite heeft met zijn 5G-deadline. Ook onze zuiderburen zullen naar alle waarschijnlijk zijn 5G-spectrumveiling uitstellen tot maart 2020. Dat zou voor Frankrijk drie maanden later zijn dan oorspronkelijk gepland was. 

Frankrijk heeft echter geen last van communautaire strubbelingen, dus waaraan ligt het Franse uitstel dan? De verlate deadline zou naar verluidt te wijten zijn aan een onderlinge discussie tussen het Franse ministerie van financiën en de telecomauthoriteiten. Twistappel zou de exacte grootte van het spectrum zijn. Dat lieten ingewijden weten.

Beide partijen laten weten dat de spectrumveiling “niet zo lang meer op zich zou moeten laten wachten, maar dat je pas in de laatste fase beseft welke de obstakels zijn.”

Andere Europese landen zoals Duitsland en Italië hebben ondertussen al zo’n 6,5 miljard euro opgehaald met hun spectrumveilingen, een bedrag dat de hele industrie op zijn grondvesten deed daveren en ook bezorgdheid opriep bij Orange, Altice Europe, Bouygues en Iliad, de vier belangrijkste Franse telecomoperatoren.

De eerste set spectrumblokken zal verkocht worden aan een vaste prijs, en een tweede zal geveild worden. De startprijs van het tweede blok zou op 1,5 miljard euro komen te liggen. Ondertussen zijn er al 5G-diensten beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Ierland, Duitsland en Italië. Frankrijk is een van de laatste grote landen binnen Europa die nog steeds 5G moet invoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business