Nieuws

Huawei onthult iPad Pro-concurrent ‘MatePad Pro’

De jacht op professionals is geopend. Met de MatePad Pro wil Huawei concurreren met Apple en professionals een betaalbare optie voorleggen als alternatief voor de iPad Pro.

Vandaag heeft Huawei de aanval op Apple’s iPad Pro officieel geopend. Er waren al verschillende geruchten maar het gaat wel degelijk om een 10.8 inc MatePad Pro die enorm hard lijkt op de iPad Pro.

Huawei MatePad Pro

De MatePad Pro heeft randen van amper 4.9 mm doordat Huawei de selfiecamera als een hole-punch in de linkerbovenhoek van het display heeft voorzien. Tegenover de iPad Pro heeft de Chinese smartphonegigant ook een hogere resolutie van 2.560 x 1.600 pixels voorzien die een stukje beter is dan het scherm van de laatste iPad Pro.

Als je de foto’s van de MatePad Pro naast die van de iPad Pro zet zijn de verschillen nauwelijks te zien. Het wordt een beetje lachwekkend. In ieder geval heeft Huawei er heel duidelijk voor gekozen om te gaan concurreren en ook professionals zijn producten te doen kopen.

Huawei MatePad Pro
Huawei’s thema: Apple.

Specificaties

De MatePad Pro weegt ongeveer evenveel als de iPad Pro (460 gram) maar is wel iets dikker. Verder is de tablet voorzien van een Kirin 990 processor die een Android 10 EMUI 10 OS meedraagt. Zoals je waarschijnlijk wel al weet zal deze tablet niet de Google Play Store aan boord hebben, maar daar heeft de Chinese fabrikant wel iets op gevonden.

Verder heeft het toestel een 13MP camera aan de achterkant, een 7.250 mAh. Ook qua audio lijkt de fabrikant niet slecht te gaan scoren. Met een stel Harman Kardon speakers wil het ook op vlak van audio beter gaan presteren. Iets wat professionals zeker belangrijk vinden.

Tot slot krijg je voor ongeveer 450 dollar 6GB RAM en 128 GB opslaggeheugen. Het is mogelijk om de MatePad Pro te gebruiken in combinatie met een stylus en toetsenbord maar die zijn optioneel. Wil je meer? Dan kan dat. Voor ongeveer 700 dollar heeft je toestel 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen. Echter krijg je hier wél de stylus en het toetsenbord meegeleverd.

Vandaag is de MatePad Pro al beschikbaar in China. De smartphonegigant heeft helaas nog niets laten weten over een eventuele lancering in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business