Nieuws

Windows blokkeert upgrades Windows 10 op computers met verouderde antivirussoftware

Wie nog een oudere versie van antivirussoftware Avast of AVG heeft, wordt verzocht eerst het programma naar een nieuwe versie te upgraden.

Sinds 12 november heeft Microsoft de upgrade naar de nieuwste versie van Windows 10, versie 1909, beschikbaar gesteld. Maar die update kan voor problemen zorgen als je nog verouderde antivirussoftware op je computer geïnstalleerd hebt staan. Dat gebeurt meer bepaald bij de antivirusprogramma’s Avast en AVG Antivirus, als die nog gebruik maken van softwareversie 19.5.444.567 of ouder. Dezelfde problemen kunnen ook voorkomen bij de vorige upgrade van Windows 10, versie 1903.

Op zijn helppagina legt Microsoft uit dat het upgrades naar versie 1909 en 1903 dan ook niet meer zal uitsturen naar computers met een verouderde antivirussoftware. Blijkbaar zou er een compatibiliteitsprobleem ontstaan. Een technische verklaring voor waarom zich dat voordoet, kunnen we niet echt terugvinden. Evengoed ook niet op de supportpagina’s van Avast en AVG.

Om de upgrade alsnog te kunnen uitvoeren, moet Avast en AVG eerst naar een nieuwe versie geüpdatet worden, of volledig van de PC verwijderd worden. Dat is in de afbeelding hieronder te zien.

Afbeelding: Tweakers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business