Nieuws

Rewound is de app die van je iPhone een iPod Classic maakt (beschikbaar in App Store)

Rewound tovert je iPhone om in de iconische iPod Classic. De app is nu officieel beschikbaar in de App Store.

Weet je toen de iPod Classic het levenslicht zag met zijn ‘click wheel’. Het eenvoudige wieltje waarmee je de gehele iPod kon bedienen was heel handig, werkte eenvoudig en zag er bovendien minimalistisch uit. De meest geliefde iPod ooit is intussen ‘uitgestorven’ maar iemand heeft een workaround gevonden en die app officieel in de App Store beschikbaar gesteld. Dit is ‘Rewound’.

Rewound app

Een enorme fan van het oude ‘click wheel’, Louis Anslow, heeft na een jaar hard werken de Rewound app gelanceerd in de App Store. “Het idee erachter is om de oude iPod terug tot leven te brengen met een simpele applicatie”, legt Anslow uit aan de The Verge. Het voelt aan alsof je de iPod fysiek in je handen hebt, en dat is de kracht van Rewound.

Louis Anslow wil zijn project niet ‘verkopen’ als een applicatie die je iPhone in een iPod verandert. Maar vandaag is dat wel het doel. De app werkt ongelofelijk gebruiksvriendelijk en je kan gemakkelijk verschillende skins op Twitter of Weibo voor je iPod Classic downloaden. Op die manier kan Apple niet zomaar de applicatie offline halen aangezien Anslow Rewound zo niet in de markt heeft gezet. Er is over nagedacht!

Apple Music

Vandaag ondersteunt Rewound alleen nog maar Apple Music. Maar als je de applicatie opendoet vraagt de app meteen of je een Spotify-gebruiker bent. Als je dan doortikt vraagt Rewound of je een notificatie via e-mail wil ontvangen wanneer de app ook Spotify ondersteunt.

Nog niet zolang geleden kwamen we ook al te weten dat een student uit New York City, Elvin Hu, ook al aan een gelijkaardige app werkte in verband met een schoolproject. Helaas plaatste hij zijn idee niet in de app store omdat hij vermoedde dat Apple de applicatie nooit zou toelaten.

Rewound
Eenvoudig en gratis. Tover je iPhone nu om!

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business