Nieuws

Netflix test langere (en goedkopere) abonnementen in India

In India zou naar verluidt een proefproject lopen waar klanten hun Netflix-abonnement met drie, zes of twaalf maanden kunnen verlengen, aan een verlaagd tarief.

Vergeet je wel af en toe wel eens je Netflix-abonnement te verlengen op het einde maand? Of zou je het handig vinden om ineens voor een langere periode te betalen? Dan hebben we goed nieuws, want een dergelijke uitbreiding zou er wel eens kunnen aankomen.

De Economic Times of India maakt melding van een testproject dat loopt in het land. Daarbij kunnen gebruikers van Netflix hun abonnement ook voor een periode van drie, zes of zelfs twaalf maanden verlengen. Om mensen te stimuleren deel te nemen aan het project, hangt Netflix er nog een leuke beloning aan vast, want langere abonnementen worden aan een verbeterd tarief aangeboden. Hoe langer het abonnement, hoe hoger de korting. Abonnementen van drie maanden zijn 20% goedkoper, voor de jaarabonnementen kan de korting tot wel 50% oplopen.

Meer flexibiliteit

Dat Netflix de intentie heeft om langere abonnementen te beginnen aanbieden, is inmiddels door het bedrijf van Reed Hastings bevestigt. Volgens Netflix biedt het aanbieden van deze formules meer flexibiliteit aan hun klanten. Maar de testperiode in India moet uitwijzen of klanten hier ook echt een noodzaak in zien, alvorens we kunnen besluiten of de uitbreiding ook naar onze contreien komt.

Het is geweten dat Netflix wel eens durft experimenteren met de abonnementsprijzen. In maart bijvoorbeeld sloeg de streamingdienst ons met verstomming toen we ineens veel hogere tarieven te zien kregen. Niet veel later bleek dat we nog wel steeds de gebruikelijke prijzen betaalden. Netflix nam ons in de maling om de psychologische effecten van een prijsverhoging te meten.

Het idee om langere abonnementen aan lagere prijzen aan te beiden, is wel afgekeken van de concurrentie. Amazon Prime Video en Disney+ doen dit bijvoorbeeld ook. De formule die Disney aanbiedt is een jaarabonnement voor de prijs van 10 maanden. Dat kost dan €69,99, terwijl de prijs voor een maand €6,99 is. Reken uit uw winst. Door zijn abonnementsformules flexibeler te maken, hoopt Netflix zich weer sterker te maken in de streamingoorlog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business