Nieuws

Google lanceert vertaalfunctie voor Google Assistant

Ga je binnenkort op vakantie naar een land vanwaar je de taal niet machtig bent, dan kan Google Assistent tolk voor je spelen.

Google begint vandaag met het uitrollen van een nieuwe functie voor de spraakassistent Google Assistant voor Android-smartphones en iPhones. Een zeer nuttige functie naar onze bescheiden mening. Google ontwikkelde namelijk een vertaalfunctie, waarmee de assistent je ook kan helpen een conversatie te voeren in een andere taal. De functie kan namelijk zinnen van een andere taal naar het Nederlands vertalen en omgekeerd. In principe kan Google Translate dit natuurlijk ook, maar de functie van Google Assistant lijkt zich vooral te richten op toeristen.

De functie bestaat eigenlijk al een tijdje, want ze werd begin dit jaar voorgesteld op de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Toen was het nog als pilot voor een heel specifiek aantal toestellen en scenario’s. Nu is de vertaalfunctie klaar om naar het grote publiek gebracht te worden. De functie zal voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn. Je activeert de functie door Google Assitant te vragen om Duits of Koreaans voor je te spreken. De functie zal functioneren voor 44 talen, wat betekent dat je er zo goed als overal ter wereld mee terecht kan.

Google je gids

Zo beginnen de applicaties van Google stilaan een zeer betrouwbare reispartner te worden. Al jaar en dag gebruiken duizenden toeristen elke dag Google Maps om zich te navigeren door een onbekende stad. Ook Google Maps heeft in de voorbije maanden enkele leuke toevoegingen gekregen die het ons leven op vakantie eenvoudiger kunnen maken. Zo kunnen reizigers bijvoorbeeld hun geboekte vluchten en hotelreservaties in Google Maps integreren, om bijvoorbeeld sneller de weg van luchthaven naar hotel te vinden. Maps heeft ook een eigen spraakfunctie die je kan helpen met het correct uitspreken van moeilijke plaatsnamen. Nu helpt Assistant je dus met het overwinnen van taalbarrières en met indruk te maken op de lokale bevolking met je kennis van hun taal.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business