Nieuws

Google pauzeert Chrome update die data verwijdert

Google was volop bezig met een update van Chrome, maar is genoodzaakt die even te pauzeren omwille van een bug die appdata verwijdert.

Google startte vorige week met een nieuwe update van webbrowser Chrome voor Android-toestellen. Die zou weer heel wat nieuwe functionaliteiten aanbrengen die op het eerste zicht vooral voor appontwikkelaars belangrijk zijn. Update 79 was al halverwege gevorderd, toen op de bugtracker van Chromium de eerste problemen gesignaleerd werden. Heel wat gebruikers waren namelijk data kwijtgeraakt door de update.

WebView

Dat probleem leek zich voornamelijk voor te doen bij applicaties die gebruik maken van de softwaretoepassing WebView. Die wordt veel gebruikt door ontwikkelaars van Android-applicaties. Sommige webpagina’s of applicaties zijn zelfs volledig op deze software gebaseerd. De appdata wordt door een onvoorziene bug in het updatebestand niet mee overgezet. Om hoeveel getroffen applicaties of gebruikers het daadwerkelijk gaat, is nog onbekend.

Toch reden genoeg voor Google om de update tijdelijk stop te zetten en eerst alle problemen op te lossen. Bij Google menen ze dat het toch tot een week kan duren vooraleer de update kan worden verder gezet. De twee opties die Google nu heeft is het voortzetten van de migratie en verdwenen bestanden naar nieuwe locaties zetten ofwel de update terugdraaien en de bestanden die wel werden overgezet weer terug naar hun oude locatie terugzetten. Pas als de oplossing gevonden en uitvoerig getest is, zal de update van Chrome verder gezet worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business