Nieuws

Update van Gboard doet smartphones crashen

Het virtuele toetsenbord van Google kreeg recent een update, maar die zorgt bij heel wat Android-smartphones voor grote problemen.

Google krijgt vele klachten over een update van de toetsenbordapplicatie Gboard die dinsdag werd uitgerold. Die doet de app vrijwel onmiddellijk blokkeren wanneer ze wordt geopend. Dat zorgt voor grote ergernissen bij Android-gebruikers die de applicatie als hun vast toetsenbord gebruiken. problemen zijn van die mate dat sommige gebruikers hun smartphone zelfs niet meer kunnen gebruiken. Die hadden hun smartphone afgesloten in de hoop dat dat de problemen kon oplossen, maar konden daarna niet meer inloggen omdat ze hun wachtwoord niet meer konden ingeven.

https://twitter.com/ml2mst/status/1206801609264644096

De problemen lijken zich vooral voor te doen bij Motorola-smartphones. Toch ligt het probleem wel degelijk binnenin de app zelf, en niet het type smartphone waarmee je het gebruikt. Het smartphonemerk zag zichzelf al genoodzaakt op Twitter die situatie toe te lichten, om de handen in onschuld te kunnen wassen.

Afbeelding: Twitter

Google heeft inmiddels laten weten dat er een oplossing aankomt, maar er is wel een tijdelijke oplossing waarmee je de blokkering kan omzeilen. Daarvoor moet je naar je instellingen gaan en het menu ‘Apps’. Zoek daar naar Gboard en kies voor de optie ‘Opslag en cache verwijderen’. Dat reset de app waardoor de problemen van de update ongedaan worden gemaakt. Kan je echter niet meer inloggen omdat je toetsenbord geblokkeerd is, dan zal je ofwel een extern toetsenbord moeten aansluiten ofwel je volledige toestel moeten resetten.

Chrome

Het is de week van de mislukte updates van Google. Eerder deze week berichtte we over een update van de Google Chrome-webbrowser die helemaal de mist inging. Die update moest halverwege de uitrol zelfs stopgezet worden omdat appdata van webview niet werd geconfigureerd. Ook aan die problemen is Google nog volop aan het werken. We weten niet wat de volgende update wordt die Google gaat uitrollen en voor welke applicatie en toestellen. Bij Google branden ze best al een kaarsje om te hopen op een vlottere uitrol.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business