Nieuws

OnePlus lanceert nieuwe beveiligingsinitiatieven

OnePlus wil je geruststellen op het vlak van cybersecurity en lanceert daarom nieuwe beveiligingsinitiatieven. Een bug bounty programma en een samenwerking met HackerOne.

Net voor het einde van 2019 heeft smartphoneproducent OnePlus nog enkele nieuwigheden aan te kondigen. Het bedrijf lanceert namelijk twee beveiligingsinitiatieven. Het gaat om een eigen bug bounty-programma en een strategisch partnership met HackerOne.

OnePlus Security Response Center

Het OnePlus Security Response Center wordt een platform waarbinnen academici en beveiligingsexperts mogelijke bedreigingen binnen het OnePlus-ecosysteem kunnen melden. Zo wil OnePlus proactiever optreden tegen kwetsbaarheden die de veiligheid van gebruikers in het gedrang kunnen brengen. Wie een bug ontdekt kan deze rapporteren. De rapporten zullen geanalyseerd worden door de technische experten van OnePlus en vervolgens zal men in ruil een beloning van 50 tot 7000 dollar ontvangen, afhankelijk van de potentiële impact van de bedreiging. De volledige instructies vind je op de OnePlus-website

“OnePlus hecht veel waarde aan de privacy van alle informatie die onze klanten ons toevertrouwen,” zegt Pete Lau, CEO en Founder van OnePlus. “Deze twee projecten demonstreren dat OnePlus bereidt is om de data van onze gebruikers te beschermen dankzij veiligere systemen.”

Samenwerking met HackerOne

OnePlus is ook een samenwerking met HackerOne aangegaan, een partnership dat OnePlus zal helpen met het verkrijgen van extra inzichten. Dit doen ze met de hulp van beveiligingsonderzoekers, academici en onafhankelijke experts. Het pilootprogramma zal later in 2020 een eerste selectie experts uitnodigen om de systemen van OnePlus te testen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business