Nieuws

Skytec rondt overname Loewe af

De Duitse televisiefabrikant vroeg eind juni het faillissement aan, maar krijgt dankzij de overname door Skytec Group Ltd een nieuw leven.

De investeringsmaatschappij Skytec Group Limited heeft aangekondigd dat het Loewe zal overnemen. Welk bedrag daarbij gemoeid is, is ons in de officiele aankondiging niet meegedeeld. De Duitse televisiefabrikant vroeg nochtans eind juni nog het faillissement aan. Het bedrijf had naar eigen zeggen geen financiële middelen meer om zijn activiteiten verder te zetten. Sinds 1 juli werden dan ook geen nieuwe televisietoestellen meer geproduceerd.

Loewe was nochtans een gevestigde waarde binnen de industrie, waar het bijna 100 jaar ervaring in had. Het bedrijf is de geschiedenisboeken ingegaan als de vader van enkele baanbrekende innovaties, zoals de eerste kleurentelevisie met stereogeluid en de eerste flatscreentelevisie in 1998. Zo zie je maar dat een faillissement zelfs de beste kan overkomen.

The Skytec is the limit

De overnemer Skytec is een uitermate ambitieus bedrijf. Het investeert wereldwijd in consumentenelektronica en andere technologische innovaties. CEO van Skytec Vladislav Khabliev verkondigt dat het bedrijf verheugd is om een nieuw hoofdstuk te kunnen schrijven in de geschiedenis van Loewe. Ze willen het bedrijf opnieuw naar het luxesegment in de televisiemarkt brengen.

Wat Skytec concreet van plan is met Loewe, dat zal worden voorgesteld tijdens het IFA evenement in september te Berlijn. Dat is de grootste professionele beurs voor consumentenelektronica. Skytec wil zich in 2020 ook op de smartphonemarkt storten. Daarover zal het bedrijf dan weer meer toelichten tijdens het Mobile World Congress dat in februari wordt georganiseerd te Barcelona.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business