Nieuws

Elektrische steps en e-bikes blijven illegaal in New York

In de Amerikaanse staat New York blijven elektrische steps en e-bikes voorlopig nog steeds illegaal. De gouverneur vetode een wetswijziging.

Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York in de Verenigde Staten, heeft alle hoop van deelstepbedrijven zoals Bird en Lime om zich te vestigen in de populaire metropool en de daarrond liggende gebieden tenietgedaan met een simpel veto. De nieuwe wet werd nochtans met een enorme meerderheid goedgekeurd. Elektrische steps en e-bikes (zoals de Cowboy 2019) blijven zo technisch gezien nog steeds illegaal in de hele staat. 

Absolute meerderheid was voor

In juni werd een aanpassing van de wetgeving met een grote meerderheid goedgekeurd in de Senaat. Dat gebeurde met een stemresultaat van 56-6. Ook het Assembly van de staat New York keurde de aanpassing goed met een stemresultaat van 137-4. De wet werd echter niet meteen doorgestuurd naar Cuomo uit vrees dat hij in de weg zou staan van het implementeren ervan. Die vrees leek gegrond, want hij sprak zijn veto uit tegen het wetsvoorstel. Nochtans bleek Cuomo voorstander van de aanpassing in het verleden, maar een persoonlijk conflict tussen Cuomo en een van de sponsoren van de wetgeving bleek reden genoeg om een veto in te roepen. Officieel liet Cuomo weten dat vooral het gebrek aan een verplichte helmwetgeving en andere veiligheidsredenen voor het veto hebben gezorgd. 

Boetes voor fietskoeriers

Het veto zal vooral een negatief effect gaan hebben op fietskoeriers die in de staat New York hun brood proberen verdienen. Velen van hen rekenen voor het leveren van take-out en andere pakjes immers op hun elektrische fiets, maar momenteel zijn deze dus illegaal. Dit zorgt ervoor dat zij beboet kunnen worden met bedragen tot 500 dollar en hun fiets kan zelfs in beslag genomen worden tot die boetes betaald zijn. Het helpt bovendien niet dat agenten in de staat het specifiek gemunt lijken te hebben op de koeriers. 

Bird en Lime teleurgesteld

Bird en Lime lieten weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van de gouverneur, maar ze blijven ook hoopvol dat er een oplossing uit de bus zal komen in het nieuwe jaar, zodat micro mobility zich ook in New York zal gaan kunnen ontwikkelen. Ook in Nederland zijn elektrische steps nog steeds illegaal. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business