Nieuws

LG presenteert oprolbare televisie tijdens CES

Ook op vlak van televisies mogen we heel wat verwachten tijdens CES volgende week. LG zal uitpakken met nieuwe OLED-schermen en een televisie die je in je plafond kan bewaren.

Op 7 januari gaat Consumer Electronics Show van start in Las Vegas. De grootste technologiebeurs ter wereld, of toch zeker één van de grootste, is een niet te missen afspraak voor elke technologie-enthousiasteling. Want de elektronicafabrikanten zijn dan van de partij om een tipje van de sluier te lichten van welke producten allemaal gaan uitkomen dit jaar.

Het Zuid-Koreaanse LG zal er in ieder geval zeer actief zijn. Een tijdje terug schreven we al over 4 nieuwe soundbars uitgerust met AI om de geluidskwaliteit aan te passen aan de ruimte waarin de soundbar zich bevindt. Maar dat is lang niet alles waar LG mee zal uitpakken, want ook op vlak van televisie(schermen) heeft het bedrijf grootse plannen.

In het plafond

Enkele nieuwigheden zijn een 48-inch OLED TV scherm, die een stuk kleiner is dan het huidige assortiment van OLED-schermen die LG al ter beschikking heeft. Daarnaast komen er ook nog enkele OLED-schermen die specifiek gebouwd worden voor gebruik in auto’s en vliegtuigen. In vliegtuigen kunnen deze bijvoorbeeld in het gangpad geplaatst worden.

Maar het opvallendste nieuwe tv-scherm dat LG tijdens de beurs zal presenteren is ongetwijfeld een televisiescherm dat kan ‘opgerold’ worden. Zo kan je televisiescherm om plaats te winnen in je huiskamer worden bewaard in het plafond en uitgerold worden wanneer je televisie wil kijken. Denk maar een projectiescherm dat in elk schoollokaal hangt. Het idee is eigenlijk niet helemaal nieuw, want exact een jaar geleden stelde LG al een gelijkaardig concept voor. Dat scherm wordt bewaard in een doos waar je uit kan halen wanneer je wil kijken.

Wanneer al dit nieuws ook effectief in de winkels te vinden zal zijn, dat is voorlopig nog maar de vraag. De oprolbare schermen die een jaar geleden werden voorgesteld, hebben een jaar na datum ook nog geen massale commerciële lancering gekregen. Maar het idee is zeker en vast creatief te noemen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business