Nieuws

Disney lanceert twee nieuwe Marvel series op Disney+ in 2020

Disney wil in 2020 zijn doorbraak verder zetten en kondigt, nu de eerste topseries voorbij zijn, de volgende grote producties aan.

Disney+ heeft er inmiddels al zijn eerste maand en een half opzitten. Ondanks enkele opstartproblemen kan Disney terugkijken op een geslaagde lancering van het platform. Waar de laatste maanden van 2019 werden benut om het streamingplatform op poten te zetten, moet dit jaar de strijd met Netflix losbarsten. Op 31 maart zal het ook eindelijk in België beschikbaar zijn.

Daarom is het interessant om eens te kijken wat Disney in de aanbieding heeft in 2020. Het lanceerde gisteren een promovideo op YouTube om ons warm te maken voor het platform. In 2019 heeft Disney kunnen teren op het succes van de Star Wars-spinoff The Mandalorian. Maar het eerste seizoen van de serie zit er inmiddels op waardoor Disney dreigt om zonder grote blockbusters het nieuwe jaar in te gaan. Netflix langs de andere kant lanceerde nog net voor de jaarwisseling The Witcher, die recent nog The Mandalorian voorbijstak als meest besproken serie, en zal per 1 januari weer heel wat nieuwe content op ons loslaten.

Marvel

De promovideo doet uitwijzen dat Disney in 2020 zal teruggrijpen naar zijn andere grote cashcow Marvel. De superheldenfilms zijn gegarandeerd een succes in cinemazalen, met Avengers Endgame als absolute hoogtepunt in april vorig jaar. Bovendien heeft Marvel ook heel wat materiaal om series van te maken. Dat bewees onder meer de serie Agents of S.H.I.E.L.D al.

Een van de nieuwe reeksen die er aankomt is WandaVision. Deze reeks volgt de voetsporen van Scarlet Witch, vertolkt door Elizabeth Olsen, en haar levenspartner Vision (Paul Bettany). Deze personages maakten al regelmatig hun opwachting in de Avengers- en X-Menfilms, en krijgen nu hun eigen hoofdpodium. De serie zou nochtans oorspronkelijk pas uitkomen in 2021, omdat het verhaal samen zou hangen met de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness die dat jaar in mei uitkomt. Maar Disney lijkt de release te vervroegen om een eventuele leegte die het einde van The Mandalorian kan laten op te vullen om te voorkomen dat gebruikers bij gebrek aan content hun abonnement opzeggen.

WandaVision zal niet de enige nieuwe Marvel productie zijn die in 2020 gelanceerd wordt. Eerder werd al de serie Falcon and the Winter Soldier aangekondigd. Nog een reeks waarin twee Marvel personages die normaal eerder op de achtergrond blijven uit de schaduw kunnen treden (in hun geval die van Captain America). Een derde productie waar wel wat van verwacht wordt is Monsters at Work, de terugkeer van de ooit zo populaire film Monsters & Co. Exacte releasedatums van de series en of ze aflevering per aflevering zullen uitkomen, weten we nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business