Nieuws

Bosch maakt sensoren zelfrijdende wagens een stuk goedkoper

Bosch
Afbeelding: Bosch
Bosch heeft weer een gat in de markt gevonden. Deze keer wist de Duitse elektronicagigant LIDAR-sensoren een stuk goedkoper te maken.

We kennen Bosch voornamelijk van heel wat DIY-producten of van de batterijen/fietscomputer van je elektrische fiets. Maar naast al die activiteiten zit de Duitse elektronicagigant zeker niet stil. Het bedrijf blijft ontwikkelen en innoveren. In de zomer van 2019 onthulde Bosch nog hoe het erin was geslaagd om aan de hand van nieuwe chips de actieradius van elektrische wagens met 6% te vergroten.

Bosch lidarsensoren

Met dat beeld in je hoofd kunnen we verder. Het Duitse merk liet weten dat het op CES in Las Vegas volgende week, een nieuwe technologie zal voorstellen. Concreet gaat het om een lidarsensor die het bedrijf op grote schaal kan produceren zodat de sensoren op een betaalbare manier kunnen geïmplementeerd worden in zelfrijdende wagens.

Een lidarsensor (laser imaging detection and ranging) is een sensor die gebruikmaakt van laserpulsen om vast te leggen of er objecten of oppervlakken binnen een bepaalde afstand liggen. Concreet kunnen ze dus ingezet worden bij zelfrijdende auto’s zodat de lidarsensoren meteen een 3D-omgeving van de wagen in beeld kunnen brengen. Op die manier wordt autonoom rijden weer een stukje veiliger.

Prijskaartje

Tot op vandaag kost de prijs van een lidarsensor rond de 9000 euro per stuk. Daardoor is het onmogelijk om de sensoren te gebruiken of de commercialiseren. De technologie is er dus, maar ze is gewoon veel te duur. Bosch zal op CES lidarsensoren voorstellen die een heel stuk goedkoper zijn waardoor ze wél kunnen gecommercialiseerd worden.

Maar wat is dan dat geheime recept? Volgens Reuters moet de prijs van een lidarsensor zakken naar 180 euro per stuk voordat het onderdeel rendeert en kan ingezet worden voor de commerciële markt. Momenteel is nog niet duidelijk voor welk bedrag Bosch zijn lidarsensoren kan leveren, maar vermoedelijk hebben ze weer een gat in de markt gevonden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business